YULAF VE ÇİKOLATALI KAHVALTI GEVREĞİ KURABİYESİ, NAR VE FINDIKLI KREMALI PUDİNG VE PRATİK CAPRESE

Önceden sabahın köründe dikilen ben uzun süredir geç kalkıyorum. Havadan, soğuktan vs bir şekilde yataktan kendimi çıkarmam geç vakitlere sarkıyor.Hal böyle olunca kahvaltı hazırlamak daha pratik nasıl olura kalıyor..

Birkaç tarif not edip kahvaltıda yedim. Hatta abartıp bir kaç öğünde de kendilerini tükettim. Ağır olmayan ama göze hitap eden reçeteleri eledikten sonra elde kalan bu üç tarif benim favorilerim arasına girdi.

Yarın pazar olmasından dolayı sizde denersiniz belki diye tarifleri toparladım. Bakın bakalım olmuş mu :)




Untitled


Kahvaltılık gevrekleri çoğu evde tüketiliyor. Bunu daha kolay hale getirmek adına. Yulaflı ve çikolatalı mini kahvaltı gevrekleri yaptım. Sütle çabuk dağılması bonusu olabilir ama birer çay kaşığı ile yuvarlama kısmı oldukça yorucu :) Neyse ki tadı buna değer..


YULAF VE ÇİKOLATALI KAHVALTI GEVREĞİ KURABİYESİ

Tarif Half Baked



110 gr tereyağ oda ısısında veya hindistan cevizi yağı

1/4 cup + 2tbsp şeker

1 yumurta

1+1/4 cup un

3/4 cup yulaf

1/2 tsp karbonat

3/4 cup iri kıyılmış çikolata



Untitled


Tereyağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek 3-5 dakika çırpın, ardından yumurtayı ekleyin 1 dakika daha çırpın ve çikolata hariç tüm malzemeleri sırayla ekleyerek çırpmaya devam edin. En son çikolataları ekleyin. Hamur bu aşamada gevşek olacaktır korkmayın. Buzdolabında 30-45 dakika bekletin.

Ardından bir çay kaşığı ile aldığınız hamuru yuvarlayıp hazırladığınız tepsiye dizin. Çok yayılmayacaklar yakın dizebilirsiniz. Ön ısıtmalı 180 derecede 5-6 dakika (gerekirse daha fazla) pişirin.




Untitled




Süt tadının yoğun hissedildiği taze meyvelerle kesinlikle daha iyi olan bir puding.Çok yoğun veya kesilebilir kıvamda değil bu yüzden kaselerde servisi daha iyi.


NAR VE FINDIKLI KREMALI PUDİNG

Tarif Bonapettit

1/3 mısır nişastası

1 cup süt kreması

3 cup süt

6 tbsp şeker

1 iri narın taneleri

1 cup kavrulmuş fındık kırığı




Untitled




Sütün yarısı ile mısır nişastasını pudingi pişireceğiniz kapta karıştırın, nişastayı erittikten sonra ocağa alıp şeker , krema ve sütün kalanını ekleyin.

Yaklaşık 8 adet kase ya da ufak kavanoza pudingi pay edip soğumasını bekleyin. Ardından bol nar ve fındık ilave edip servis edin.





Untitled



Caprese salatasını herkes biliyor artık. İtalyanların mozeralla, fesleğen ve zeytin yağı ile harmanladığı kolay ama bir o kadar leziz bir salata. Ben biraz daha değiştirip mozarella yerine (çünkü bizim ülkemizde mozarella diye satılanlar cidden alakasız) Muratbey'in topi peynirini, iri domatesler yerine bir kaç renk aldığım cherry domatesleri kullandım.


PRATİK CAPRESE 


2 iri avuc cherry domates

1 iri avuc topi peynir

3-4 yaprak taze fesleğen

Zeytinyağı

Karabiber -tuz




Untitled



Domatesleri ikiye bölün,fesleğenleri irice doğrayın üzerine peynirleri atıp tuz karabiber ve zeytinyağı gezdirin.Servisi mini kaselerde yapabilirsiniz.



Haftaya pasta planlarımı tutturabilmek dileğimle!

Sevgilerimle...

gokche!