ANTEP FISTIĞI VE MARSHMALLOWLU KITIR ÇİKOLATA, ÇIRPILMIŞ PEYNİR VE MİDYE BÖREK

Başlık : Bu sıcaklarda en çok söylenen cümle..

Aslında yazı içerisinde bir adet fırın çalıştırmalık bir tarif mevcut, sahur zamanına diye düşünülüp o vakitler serin olacağı tasarlandığından masumca araya sıkıştırıldı..

Neyse..

Peggy P.'a hayranlığımı önceki yazılarda dillendirmiştim kitabı elime geçtiğinden beridir reçeteleri deneyip duruyorum..En beğendiklerim diye bir kenara ayırmadan hepsini çok sevdiğimi söylemeliyim..

Ama fırın çalıştırmadan dedik ya hani..Ona uygun, iftar sonrası kahvenizin yanında tam isabet dedirtecek bir reçete mevcut elimde..

İçeriği bakımından oynamalar yapabilirsiniz ve kitaptaki gibi kıtır kek diye servis edebilirsiniz..Bana sorarsanız en uygun isim katkılı çikolata..Tek püf noktası çikolatanın en lezizini seçmeniz.. %50 altında kakao oranı içerenler aynı lezzeti vermeyecektir, %70 ise evlere şenlik :)


Untitled

ANTEP FISTIĞI VE MARSHMALLOWLU KITIR ÇİKOLATA


600 gr  min.%50 kakao içeren çikolata iri kıyılmış


200 gr tereyağ oda sıc.

6 tbsp bal

290 gr iri kıyılmış bisküvi (bebe bisküvisi kullandım)

75 gr kabuksuz iri kıyılmış antep fıstığı

150 gr kabuksuz iri kıyılmış fındık

90 gr beyaz ve pembe minik marshmallow


20 cm'lik kare kalıba yağlı kağıt serin

Çikolata bal ve tereyağını benmari usulü eritin.Bir kaba bisküvi fındık ve fıstığı ekleyip erittiğiniz harcı üzerine dökün karıştırın,kalıbınza boşalttıktan sonra buzdolabına kaldırın.Tamamen donduktan sonra (yaklaşık 30-45 dakika) diler uzun şekilde diler kare kare dilimleyin.


whipped Turkish cheese

Aslında baktığınızda sadece "peynir" görüyor olabilirsiniz ki zaten öyle :) Amaç sahura kahvaltıya alternatif üretmek..

ÇIRPILMIŞ PEYNİR

200 gr oda sıc.Ezine peyniri

85 gr oda sıc.krem peynir (tercihen yörsan-white)

Hepsini rondoya atıp pürüzsüzleşene kadar karışıtırın.Ardından kızarmış tam tahıllı ekmek, cherry domates ve kekikle servis edin.

Fikir : Bu peyniri baharatlandırıp lezzetlendirmek mümkün.

Yufka fazlaydı....

Peyniri kullanacağınız bir börek :) Harçla uğraşmadan sıvı yağ yufka ile basitinden..

MİDYE BÖREK 

1 yufka

4 yemek kaşığı sıvıyağ 

4 yemek kaşığı su

Yufkayı bir yere serin (artı şekli çizer gibi) 4'e bölün.Su ve sıvıyağı karıştırıp her parçaya 1 yemek kaşığı bu karışımdan dökün.
Yufkanın kestiğiniz parçasının yuvarlak köşesini kendinize çevirin orta kısmına parmağınızı yerleştirin ve sivri ucuna doğru itekleyin.Ardından iki yanda kıvrılmış yufka parçalarını kendinize doğru çekerek iki parçayı üst üste getirin ve o ucuna dilediğiniz harçtan bir yemek kaşığı ekleyin.Sigara böreği sarar gibi büktüğünüz tarafa doğru yavaşça sarın.

Tepsinize yerleştirdikten sonra kalan harçtan yine birer yemek kaşığı böreklerin üzerine paylaştırın.Ön ısıtmalı 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.


En güzel şekilde geçirdiğiniz nice Ramazanlara ulaşmanız dileğimle..

Hayırlı Ramazanlar :)

Sevgilerimle..

gokche!