LİMON SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI


lemon semolina





Eğer yaza uygun bir yiyecek bul bana deseniz ilk önce limon derim..Limonata,soğuk cheesecake,jöle derken bir bakmışsınız bütün hafta limonlu tatlılarla geçmiş..Araya birde hindistan cevizli çikolatalı bir kasede sıkıştırınca bu haftanın postu belli oldu :)


Gördüğünüz kabın dibi sütlü irmik tatlısı..Üstüne ev yapımı limonlu soğuk jöle/sos ile harika uyum sağladılar...





lemon semolina 2







LİMON SOSLU SÜTLÜ İRMİK TATLISI




18 yemek kaşığı şeker


9 yemek kaşığı irmik


50 gr tereyağ


1 lt süt




Sütü ve irmiği tencerey alın ve muhallebi kıvamına geldiğinde şekeri ekleyin.Şeker eridikten sonra kıvamın koyulaşması için biraz daha karıştırıp en son tereyağını ekleyin.Büyük boy kolay kesilmesi için tabanını nemlendirdiğiniz kare borcama dökün.


**İrmik tatlısının püfü şekeri sonradan eklemeniz önce eklersenz irmiği sertleştirir.






LİMON SOSU



1 su bardağı limon suyu


1 su bardağı su


3 yemek kaşığı mısır nişastası


4 yemek kaşığı şeker


1 limonun kabuğu


Kabuk hariç tüm malzemeleri karıştırıp ocağa alın.Kıvamı koyulaştığında ve baloncuklar çıkardığında kabukları ekleyip ılınması için tezgaha alın.Soğumaya yakın soğuk irmik tatlısının üstüne dökün.

Süslemede limon kabuğu ve h.cevizi kullanabilirsiniz.





Sevgilerimle..


gokche!