BROWNİE CHEESECAKE




cream cheese brownie..kelimlerin tükendiği noktadır bence..

peynirin yumusaklıgı borwnienin çikolatası..


























BROWNİE CHEESECAKE(CREAM CHEESE BROWNİE )

**dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabından


cream cheese kısmı ;

1 yumurta

225 gr krem peynir

50 gr / 1/4 su bardagı toz seker

5 ml / 1 tatlı kasıgı vanilya


brownie;


115 gr bitter çikolata

115 gr tereyağ

15o gr / 3/4 su bardagı toz seker

2 yumurta

50gr / 1/2 su bardagı un


**Sorular üzerine belirteyim kullandığım krem peynir Yörsan marka..Labne ile kullanacaksanız bir gece önceden suyunu (lor peyniri yaparken yapıldığı gibi) süzdürün, bunun içinde yaklasık 350-400 gr labneyi kullanmanız yeterli olacaktır.

160 derece 20 cmlik kare kalıp 30-35 dakika

önce cream cheese kısmını yapıyoruz;

yumurtayı çırpın ardından peyniri ekleyin vanilya ve sekeri ekleyip homojen karısım elde edin bir kenara alın

şimdi sıra browniede;

çikolata ve tereya benmari üsülü eritin, seker ve yumurtayı iyice cırpın

bu karısıma çikolatalı harcı ekleyin ve en son unu ekleyip homojenleşene kadar karısıtırın


kalıbınıza önce brownienin 2/3'sini ekleyin

sonra cream cheesei üzerine dökün ve kalan brownie harcını bir yemek kasıgı yardımıyla peynirli harca gelişi güzel dökün

en son kasıgı koyduktan sonra bir çubuk veya bıcak yardımıyla kasıkla doktugunuz brownielerin üstünden s harfi çizerek ebruli desen olusturun

ön ısıtmalı fırında pişirin ve fırında sogumaya bırakın soguduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirin



sevgilerimle...


gokche!